Tundra Tree Tundra Tree

FIND US

Lulofsstraat 55, Unit 24
2521 AL The Hague
The Netherlands

TALK TO US

info@tundratree.com
+31 (0)70 250 02 01

VIND ONS

Lulofsstraat 55, Unit 24
2521 AL Den Haag

PRAAT MET ONS

info@tundratree.com
070 - 250 02 01

TUNDRA
TREE

EU Truck Platooning Challenge

Van oktober 2015 tot mei 2016 stond voor Tundra Tree voor een groot deel in het teken van de ‘European Truck Platooning Challenge 2016’; een omvangrijk en uitdagend project met Rijkswaterstaat als opdrachtgever.

In het kader van het voorzitterschap van de Europese Unie heeft Nederland de EU Truck Platooning Challenge (TPC) georganiseerd. Truck platooning verwijst naar een groep geautomatiseerde vrachtwagens die op de openbare weg achter elkaar rijdt in een peloton. Deze innovatieve technologie biedt meerdere voordelen, zoals het verminderen van het brandstofverbruik en het zorgen voor meer veiligheid op de weg. Tijdens de TPC reden zes platoons van diverse fabrikanten (DAF, Daimler, Iveco, MAN, Scania, Volvo) vanuit verschillende Europese landen naar Nederland. Na duizenden kilometers rijden, bereikten de trucks op 6 april het eindpunt op de 2e Maasvlakte in Rotterdam tijdens het landingsevent.

Voor dit maandenlange project heeft Tundra Tree, in samenwerking met reclamebureau Delta3, het complete mediaplan ontwikkeld en uitgevoerd. Een complexe taak door de vele betrokken partijen bij dit project, waaronder natuurlijk Rijkswaterstaat en de diverse truckfabrikanten. Hierdoor hebben wij in diverse Europese landen mogen filmen. Zo hebben we alle conferenties vastgelegd op beeld, waaronder de kick-off in Bordeaux en de Next Level Meeting in Brussel.

 

Ook zijn we afgereisd naar het mooie Scandinavië waar we bijzondere opnames hebben mogen maken, namelijk vanuit een helikopter! We volgden de platoons van Volvo en Scania die via de bekende Øresundbrug (tussen Zweden en Denemarken) en Storebæltsbrug (tussen West en Oost Denemarken) naar Nederland reden voor het finale event.

De afsluiting van de TPC vond plaats op het terrein van APM Terminals op de 2e Maasvlakte in Rotterdam. Naast de CEO’s van de diverse truckfabrikanten en de vertegenwoordigers van verschillende overheden, was ook Melanie Schultz van Haegen, Minister van Infrastructuur en Milieu, aanwezig. Tundra Tree was hier natuurlijk ook bij om het event vast te leggen en heeft gezorgd dat de genodigden de laatste kilometers van de platoons via een livestreaming konden volgen. Hoe? Met een helikopter, drone, 5 live camera’s, regiebus en 30 crewleden!

In totaal hebben wij 8 films mogen maken voor de EU Truck Platooning Challenge 2016. We kijken terug op een zeer geslaagd project, met als kers op de taart inmiddels meer dan 100.000 views voor de livestreamvideo van het landingsevent!

Share Project:

Project Description

EU Truck Platooning Challenge: hierin rijden vrachtwagens met nieuwe technieken aan boord in peloton vanuit verschillende Europese steden naar Nederland.

Project Details

 • Client:in association with Delta3 for Rijkswaterstaat
 • Categories:
 • Skills:
  • Directing
  • Drone
  • Editing
  • Helicopter
  • Live Streaming
  • Video
 • Project Url:View Project
 • Share Project: