Tundra Tree Tundra Tree

FIND US

Lulofsstraat 55, Unit 24
2521 AL The Hague
The Netherlands

TALK TO US

info@tundratree.com
+31 (0)70 250 02 01

VIND ONS

Lulofsstraat 55, Unit 24
2521 AL Den Haag

PRAAT MET ONS

info@tundratree.com
070 - 250 02 01

TUNDRA
TREE

The Great Wall Skating Challenge

Al meer dan 2 jaar in the making, het kindje van Daniel Rooijackers en de natte droom van vele Nederlandse schaatsfanaten. Op 7 januari 2014 betreden de eerste schaatsers in de geschiedenis de legendarische Gele Rivier in China.

Yellow River in China | Great Wall Skating Challenge 2014

Met zijn bedrijf Footsteps Sport Events organiseerde Daniel de Great Wall Skating Challenge. En een ‘challenge’ was het zeker. Toen ijsmeester Keimpe Roedema voor hem de schaatscondities op de gekozen locatie ergens in the middle of nowhere op de Gele Rivier uitcheckte, kreeg hij de schrik van zijn leven. Dit was onmogelijk! De grootsheid van de rivier en het omringende landschap maakten dat de nietige mens hard zou moeten vechten om het onregelmatige halve meter dikke natuurijs van zijn stoflaag te ontdoen.

Behind the scenes at the Great Wall Skating Challenge 2014

Gelukkig behoorde Willem tot het Footsteps-team. Willem staat bekend om zijn enorme creativiteit en visie. In korte tijd wist hij vanuit afvalhout en rommel van de lokale Chinese boeren een ware ijsveger te bouwen. Deze zou vooruit gesleept worden over het ijs met hun jeep. Tenminste als ze die op het ijs konden krijgen. Ook dit ging niet zonder slag of stoot. De rivier leeft en het waterpijl verandert met de dag. Om op het ijs te komen moest een overbrugging worden gemaakt van de kade tot aan het ijs anderhalve meter lager. Ook hier kwam Willem weer to the rescue. Met allerlei materialen heeft hij met de hulp van de lokale boeren de brug in elkaar weten te timmeren, waarna de ijsbaan eindelijk kon worden uitgezet.

Allemaal net op tijd. De Great Wall Skating Challenge was al geboekt door de 55 uitverkoren schaatsers dus de druk, maar vooral ook het enthousiasme, was groot. NOS nieuws was aanwezig om verslag te doen van dit unieke event.

Op de immense Gele Rivier in Shanxi Province tegen de Midden-Mongoolse grens werd Daniels droom werkelijkheid. Bij -20 graden schreven 55 schaatsers tot 200km geschiedenis tussen de hoge kliffen. Het beeld was onwerkelijk en wonderlijk. Na zonsondergang verlieten de laatste schaatsers de kronkelende rivier en weergalmden de klappen van het werkende ijs door het landschap.

Het event is vereeuwigd door Tundra Tree in een mooie sfeerimpressie. Zie deze unieke video hierboven!

Share Project:

Projectomschrijving

Een sportieve en culturele reis naar Noord China: als allereersten schaatsen op de Gele Rivier.

Projectdetails