Tundra Tree Tundra Tree

FIND US

Lulofsstraat 55, Unit 24
2521 AL The Hague
The Netherlands

TALK TO US

info@tundratree.com
+31 (0)70 250 02 01

VIND ONS

Lulofsstraat 55, Unit 24
2521 AL Den Haag

PRAAT MET ONS

info@tundratree.com
070 - 250 02 01

TUNDRA
TREE

Levende Rivier | Documentary

Met enige jalousie kijken we af en over de grens. Het heuvellandschap dat zo vanzelfsprekend is in het buitenland, is zo schaars in Nederland dat we elke heuvel een berg noemen. Geen wonder, want Nederland is ontstaan uit een rivierdelta, het afvoerputje van Europa, zoals men soms snerend zegt. Maar doen wij ons land niet te kort met deze visie. Zijn we niet te kortzichting door de schoonheid van bergen te zien en dat van onze delta te negeren?

We betrapten onszelf daarop en werden hard met de neus op de feiten gedrukt dit jaar. De afgelopen maanden werkten wij namelijk aan de Nederlandse natuurdocumentaire “Levende Rivier” van Ruben Smit. Nog niet eerder hebben wij zoveel schoonheid van bijzondere plaatsen en gebeurtenissen voorbij zien komen op de tijdlijn van onze montage. En dat allemaal van ons eigen vlakke landje. De natuur rondom onze rivieren is zelfs zo bruisend en divers dat de term ‘killing your darlings’ weer orde van de dag werd. Met pijn in ons hart hebben we geweldige scenes moeten verwijderen om tot de beoogde lengte voor de tv-uitzending te komen. Gelukkig boden de Bluray and dvd versies meer ruimte voor het Nederlandse rivierenlandschap.

Vrijdag 18 december 2015 was het dan zover, na maanden hard werken en een hotline met Ruben Smit, ervoer Levende Rivier zijn televisie premiere bij Vroege Vogels op NPO2, BNN/Vara.

Share Project:

Project Description

De Levende Rivier is een pure natuurdocumentaire in vier etappes. Via persoonlijke memoires gaat Ruben elke keer verder de rivier af.

Project Details